Registrovat    Přihlásit se    Fórum    FAQ

Obsah fóra » Veřejná část » Veřejná diskuze » Pokec




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Restartování počítače
 Příspěvek Napsal: 03. srp 2011 12:06 
Offline
Wolf Hunter
Uživatelský avatar

Registrován: 01. srp 2011 18:09
Příspěvky: 5
Pohlaví: muž
Server: Siochain
Nick ve hře: Narkotikl
Class: Knight/Mage
Lvl: 13/1
Už několik dnů mě počítač dělá divné věci. Před týdnem nám vyhořel zdroj, tak jsem ho šel vyměnit za novej, od tý doby se to po půlhodince, někdy i po 10 minutách hraní nějaké hry restartuje a někdy nejde už vůbec zapnout. Musím chvíli počkat a pak ho znovu pustit, pak už jde ale, už mě to štve. Zkoušel jsem vyndávat paměti ale ty to nejsou. Síťová karta to rovněž není. Už fakt nevim čím to může být. Do modra mi to nespadne prostě obyč. restart. Teplota je normální okolo 50 stupňů takže se to nepřehřívá. Nevíte prosím někdo co s tím? Člověk si ani v klidu nezahraje... :(



Nahoru 
 Profil Poslat soukromou zprávu  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Restartování počítače
 Příspěvek Napsal: 03. srp 2011 14:41 
Offline
. . .: Administrátor :. . . . .: Leaderka guildy :. .
Uživatelský avatar

Registrován: 18. srp 2009 11:29
Příspěvky: 1934
Bydliště: Kanada, Montreal
Pohlaví: žena
Server: Siochain
Nick ve hře: Racicecz
Class: Mage/Priest
3. class: Scout
Lvl: 84/75/70
Nick ve hře 2: Dablice
Class 2: Knight/Rogue
3. class 2: Priest
Lvl 2: 84/66/67
Char 3: Tarjaxx
Char 4: Aurorecz
Char 5: Cherryta
Zjisti, proč ti vyhořel zdroj, co jsi přetížil. Jak byl starý?
Nekoupil jsi slabý zdroj? Napiš, kolik má W a kolik W měl ten starý.

Zkus grafiku vyměnit za nějakou jinou, pokud máš, a uvidíš (nebo si pujč). Možná se ti přehřívá. Tipuju, že ovladačem to v tomhle případě nebude.
Naměř teploty komponentů při hraní hry a napiš mi je sem. Je na to několik programů (třeba Speccy nebo Speedfan).
Zkus si do bedny třeba taky přidat větrák.

Určitě to nejsou ramky? Zkus Memtest.

Ještě mě napadlo, jestli se ti "nezaprášil" komp tím vyhořelým zdrojem. Zkus to nějak vyčistit, třeba to pomůže. Možná jsi ho měl už předtím zaprášený, doporučuju "vyluxovat".

Ještě mi napiš, co máš za počítač (zdroj, procesor, paměti, grafiku, ...) a jaký typ chlazení na grafice.

Nehlásí ti to někde nějakou chybu?
Víš, co je Prohlížeč událostí? Zkus ho: Tento počítač -> Spravovat -> Systémové nástroje -> Prohlížeč událostí -> Systém. Vypisuje ti to tam nějaké chyby? Klikni na ně pravým -> Vlastnosti, tam najdeš popis chyby. Chyba se dá i odeslat přes link, co tam je, a pokud ji to najde, tak ti to poradí, co s ní.

Případně udělej: Tento počítač pravým -> Vlastnosti -> Upřesnit nastavení systému -> karta Upřesnit -> 3. věc Spouštění a zotavení systému -> Nastavení -> v 2. části Selhání systému -> odškrtni Automaticky restartovat (aby tam nebyla fajfka). Takhle, pokud ti to spadne, ti naskočí modrá obrazovka, na které se ti napíše, co máš za problém.

Ty chyby mi sem vypiš.

_______________________________________________________________________________________________

Tarjaxx S/Wd 84/66 - - - Aurorecz D/S/Wd 84/66/52 - - - Cherryta R/K/S 84/56/66
---
Sledujte mě naživo denně - Twitch Stream Her - Dejte mi Follow:
Obrázek
Obrázek

Streamuji hry: Entropia Universe, Dota 2, Diablo 3, Stellaris, HoS, LoL, PUBG a další
---
Nejlepší refback na klikačky


Nahoru 
 Profil Poslat soukromou zprávu  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Restartování počítače
 Příspěvek Napsal: 03. srp 2011 21:25 
Offline
Wolf Hunter
Uživatelský avatar

Registrován: 01. srp 2011 18:09
Příspěvky: 5
Pohlaví: muž
Server: Siochain
Nick ve hře: Narkotikl
Class: Knight/Mage
Lvl: 13/1
Tak už vím čím to je. Grafickou kartou. Novou už kupovat nehodlám, ten můj comp je už milionkrát opravovanej. Budu uvažovat o koupi nového. Jen se chci zeptat jestli bych rozjel RoM na tomdle http://www.alza.cz/lenovo-ideacentre-h4 ... .htm#popis až budu mít novýho compa tak napíšu do té doby na RoM nebudu protože hrát jen 30 minut to nemá cenu.



Nahoru 
 Profil Poslat soukromou zprávu  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Restartování počítače
 Příspěvek Napsal: 03. srp 2011 22:44 
Offline
. . .: Administrátor :. . . . .: Leaderka guildy :. .
Uživatelský avatar

Registrován: 18. srp 2009 11:29
Příspěvky: 1934
Bydliště: Kanada, Montreal
Pohlaví: žena
Server: Siochain
Nick ve hře: Racicecz
Class: Mage/Priest
3. class: Scout
Lvl: 84/75/70
Nick ve hře 2: Dablice
Class 2: Knight/Rogue
3. class 2: Priest
Lvl 2: 84/66/67
Char 3: Tarjaxx
Char 4: Aurorecz
Char 5: Cherryta
Počítač dobrej až na integrovanou grafiku. Pokud chceš hrát hry, tak na integrovanou grafiku zapomeň a to myslím vážně. Nic bys nespustil, a pokud ano, tak špatně. Píšou, že je tam slot na grafiku, tak leda dokoupit. Pokud se v tom nevyznáš, tak si nech poradit a nebo kup počítač už s grafikou.
Já si svůj komp sestavuju, nekupuju v celku, podle mě to vyjde levnějš, zkus nad tím zauvažovat. Můžeš pak použít třeba tvoji starou bednu, základovku, zdroj, mechaniku, disk. atd., ale záleží, jaké máš. Aby třeba zdroj nebyl na lepší mašinu moc slabý, disk moc starý, aby na základovce byly správné sloty atd.
Pokud chceš kompa z té kategorie dvoujader, spíš bych to viděla na tenhle - http://www.alza.cz/hp-pavilion-g5400cs-d241717.htm. Přijde mi nejlepší z pohledu kvalita/cena (z těch nejlevnějších). Předpokládám, že chceš s OS.
Vybírání kompu není zas tak jednoduchá věc, tak se zkus poptat lidí v tvém okolí, kteří tomu skutečně rozumí a vyznají se. Dej tomu čas. Pokud nikoho neznáš, tak já mohu pár lidí doporučit.

_______________________________________________________________________________________________

Tarjaxx S/Wd 84/66 - - - Aurorecz D/S/Wd 84/66/52 - - - Cherryta R/K/S 84/56/66
---
Sledujte mě naživo denně - Twitch Stream Her - Dejte mi Follow:
Obrázek
Obrázek

Streamuji hry: Entropia Universe, Dota 2, Diablo 3, Stellaris, HoS, LoL, PUBG a další
---
Nejlepší refback na klikačky


Nahoru 
 Profil Poslat soukromou zprávu  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Restartování počítače
 Příspěvek Napsal: 07. srp 2011 9:47 
Offline
Wolf Hunter
Uživatelský avatar

Registrován: 01. srp 2011 18:09
Příspěvky: 5
Pohlaví: muž
Server: Siochain
Nick ve hře: Narkotikl
Class: Knight/Mage
Lvl: 13/1
Ok, jen se chci ještě zeptat jestli když koupim pc bez OS jestli se dá přendat OS co mám na tom starém do toho new. Předem dík.



Nahoru 
 Profil Poslat soukromou zprávu  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Restartování počítače
 Příspěvek Napsal: 07. srp 2011 15:23 
Offline
. . .: Administrátor :. . . . .: Leaderka guildy :. .
Uživatelský avatar

Registrován: 18. srp 2009 11:29
Příspěvky: 1934
Bydliště: Kanada, Montreal
Pohlaví: žena
Server: Siochain
Nick ve hře: Racicecz
Class: Mage/Priest
3. class: Scout
Lvl: 84/75/70
Nick ve hře 2: Dablice
Class 2: Knight/Rogue
3. class 2: Priest
Lvl 2: 84/66/67
Char 3: Tarjaxx
Char 4: Aurorecz
Char 5: Cherryta
Tak jít by to mělo, pokud tam někde nepíšou nějaké omezení. Nevím, jak u kompů v celku, ale když si komp sestavuju, tak bez problému. Pro jistotu se zeptej prodejce, ať to máš na 100%.
Problém spíš bývá s notebooky s OS, když tam pak chceš dát novější OS - záleží, co notebook podporuje. Ale není to u všech.

_______________________________________________________________________________________________

Tarjaxx S/Wd 84/66 - - - Aurorecz D/S/Wd 84/66/52 - - - Cherryta R/K/S 84/56/66
---
Sledujte mě naživo denně - Twitch Stream Her - Dejte mi Follow:
Obrázek
Obrázek

Streamuji hry: Entropia Universe, Dota 2, Diablo 3, Stellaris, HoS, LoL, PUBG a další
---
Nejlepší refback na klikačky


Nahoru 
 Profil Poslat soukromou zprávu  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
 
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Obsah fóra » Veřejná část » Veřejná diskuze » Pokec


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

 
 

 
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron
Český překlad – phpBB.cz